מקרה מקומי בקזבלנקה, דוגמה נוספת של מגמה זו לקראת ההפרטה של ההנהלה של מים ותברואה במרוקו הוא המקרה של שני תאגידים צרפתי גדול זה היה אחראי על חלוקת החשמל ושירותים מים ותברואה בשלוש הערים הראשי מרוקו: קזבלנקה, רבאט-Salé ו טטואן-tanger. במקרה של החברה הצרפתית Lydec, אחראי על הניהול של מים ותברואה בקזבלנקה, הוא מקרה במיוחד המחשה של הבעיות בהצגת אלה שירותי ניהול פרטי. החברה הפר התחייבויות חוזיות שונות הם היו עם הקהילה העירונית, נכשל בניהול שלה, בילה יותר כסף מאשר המוסכם, ואפילו ביצעו פעולות הונאה. קודם כל, חיבורי השנתי 10,000 במקור מוסכם בחוזה, מקומי עשוי רק סך של 1250 בין השנים 1997 ו 2007. שנית, הציבור ביקורת חריפה על העובדה כי העלות של חיבור, אשר מסתכם כמעט 800, היא exorbitado עבור אנשים אשר השכר הממוצע הוא 1600 שנתי. בנוסף, באזורים פרברי, שבהם מים ותברואה ביותר נדרשים, ההכנסות הן נמוכים בהרבה. איור זה מנוגד נתוני ההכנסה משולב של החברות הפרטיות אחראי על ניהול פרטי ב 3 מוקדים הזכיר עירוני: יתרונות אלו לעלות 8 מיליארד דירהם, אודות 704 מיליון אירו, המקביל בין 2 ל- 2.5% התמ ג של מרוקו. בנוסף, ההשקעה המקומית היה מחויב על פי חוזה היה עני: 3.815 מיליארד דירהם מוסכם, החברה יש רק יועבר 2,074 טריליון dirhams, כלומר, 54% בלבד מהסכום המוסכם.
לבסוף, ב מה מתייחסת לפעילות פלילית, מקומי מבוזר הטבות לפני 2009, התאריך שנקבע בחוזה. למעשה, בין 2003 ל-2006, מקומי היה כבר מופץ dirhams 560 מיליון. בנוסף, Lydec עבר על החוק על ידי העברת לא מוצדק 678 מיליון dirhams, 85% מההון לכאורה שסופקו על-ידי Lydec, בעלי מניות, ספקים בחו. מסקנות ופתרונות מספר עמותות ומוסדות, ובהם האגודה העולם חוזה מן המים של מרוקו (ACME-Maroc), שקול שני המקרים האלה כמו דוגמאות של גישה לא נכון על ידי הרשויות במרוקו. פסגת מבקר? מה דעתך היא מדיניות כלכלית פוגעני ולא יעיל אשר הופך האזרחים הצרכנים. בהתחשב בעובדה כי המדינה אינו מסוגל לנהל את המים, כי רק השוק יכול לנהל את השיטות החדשות הנדרשות לצורך הפצה יעילה של משאב זה, אלה פוליטיקאים אחראים מחמירים, למעשה, על ידי מחסור קריטי שירותי מים ותברואה.
ארגונים אלה דורשים גישה למים נחשב כזכות יסוד של האדם ואת ההפצה שלהם מאורגן כשירות חברתית ולא עסק מוסדר על ידי החוקים שרירותי של היצע וביקוש. באופן דומה, הם מתנגדים ההחלטות של הפורום המים העולמי, נשלט על-ידי המים הפרטי אחזקות גדולות בעולם, ומחייבים גישה ביקורתית כלפי אלה האינטרסים הכלכליים של ממשלת מרוקאי. הם גם הציע כי הקידום של פעילויות הקשורות הפקה והפצה של מים מבוסס על שותפות תמורה בענייני הציבור-תמורה בענייני הציבור, בין המדינות של דרום, צפון, ובין שונים מדינות הדרום. לבסוף, ארגונים אלה דורשים מנגנונים אמין כדי לכלול החברה האזרחית ניטור ובקרה של הפעילויות של גופים ציבוריים, כך זה להחיל העקרונות של דמוקרטיה השתתפותית. כמו פתרונות, פסגת מרמז על הפחתת פסולת לטווח קצר ומשתמש ולהתפכחות אחד מהמגזרים הפקה למים יותר טריפיטי ופחות מזהמים, גם בחקלאות וגם מגזרים תיירות, תעשייה, במיוחד בתעשייה הפטרוכימית. בסופו של דבר, עמותות שונות הציע פתרון החלטי שובו של מים הניהול בידי העיריות, בעקבות הדוגמה של המדינות השונות של הצפון, על מנת להבטיח את הזכות הנגישות מים ותברואה ציבורית. אם אתה מעוניין בהבעיה של המים במרוקו, אני ממליץ לך לבקר במדינה כדי לראות ממקור ראשון את הבעיות ואת למצוא פיתרונות. את אפילו יכולה לישון אצל אחד מרבים הנ ל, או באחת אלה המסורתי במרכז העיר.